BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

:::..pembuka bicaraku...:::


I made this widget at MyFlashFetish.com.

:::...peminat-peminatku...:::

Thursday, July 1, 2010

:::..terima kaseh semua..maafkan ana...:::


Bismillahirrahmanirrahim…dengan berkat doa lailahaillallah ana menulis post kali ini…alhamdulillah..kita masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas menghirup udara yang allah kurniakan kepada kita…post kali ini ana akan tulis agak pendek…alhamdulillah sudah 11 jenis tajuk yang pelbagai ana telah tulis…semua ne tidak akan mampu ana lakukan tanpa pertolongan dari Allah taala..ana baru sahaja membaca blog-blog barangan mistik..huhu..sebenarnya ana ne memang minat barangan-barangan mistik..insya allah ada kesempatan ana akan menulis mengenai barangan-barangan mistik terutamanya cincin “batu hidup”..tapi post kali ini ana sekadar nak meluahkan perasaan ana..huhu..

Dari pada tidak ada kepada ada…daripada ada kepada tidak ada..itulah sifat makhluk..samalah juga dengan blog ana ne..daripada dulu tidak ada,sekarang ne dah ada..berkemungkinan selepas ne tidak ada pulak..apa-apa pon syukur yang x terkata ana panjatkan ke hadrat allah taala atas pertolonganNya..ana mula membuat account blog ne lama dh..Cuma x diisi dengan apa2 bahan lagi..dulu ana daftar dengan nama putramasyhur.blogspot.com…nama tu sahabat ana yg cadangkan..abu qohafah..lepas ana abeh exam tuk sem dua,ana jadi cam x tahu nak buat apa cuti ne..jadi ana belajar slow2..huhu..merangkak jugak ana belajar nak buat blog ne..antara tenaga pengajar ana Abdullah anuar..dia pon ada blog dah..dia banyak membantu ana dari segi nak edit2 blog ne..ajar nak wat wallpaper,tambah gadget yang baru..huhuhu..tima kaseh lah tolong ajaq aku…dalam proses pembuatan blog ne ntah tiba-tiba tertukar nama pulak..jadilah putrasunan.blogspot.com..huhu..ana pon x taw bila tertukar..tapi ada lagi blog putra masyhur tu Cuma x dak apa la kandungannya….







(antara batu yang ana idam dan insya allah bakal ana miliki x lama lagi..batu ARKIK GARUT PANCAWARNA TITIK TEMBAGA..ada masa ana menulis mengenai khazanah2 alam ini..semua ini datang dari allah..ingat tu..)


tajuk post yang pertama “teruja dh ada blog??!!” sampailah post yang sekarang ne..kritikan demi kritikan ana dapat..bagi ana semua kritikan itu cukup membina..kritikan tu komen la kan??ana mula mendapat komen untuk tajuk post yang pertama..ana x kenal siapa dia..dia memberi tunjuk ajar kat ana mengenai penulisan blog nee..dia kata kurangkan titik yang banyak..kurangkan singkatan..alhamdulillah ana cuba perbaiki penulisan ana ne perlahan-lahan…dia ne jugak memberi pandangan mengenai post ana “pertemuan bersama pimpinan pas”..haha…ana x pasti dia ne sebelah pihak yang mana..tap walaubagaimanapon xdak masalah tuk ana bersahabat dengan dia ne..apa2 pon terima kaseh sahabat atas tnjuk ajar..yang kedua penasihat ana..HARITH HAMIDI..hahah..dia ne cakap pandai..sembang melangit..x pernah nak jatuh..banyak kenangan ana dengan dia..dia mensihati ana supaya istiqomah dalam penulisan ne..dia nasihat sama yang cam tadi jugak..kurangkan singkatan..tapi jujurnya dialah yang paling banyak support ana..buat midi sahabatku..”wei midi..aku bubuh nama ang dalam blog aku…hahahaha…”nsya allah kalau ada kesempatan jugak ana akan cerita siapa sahabat2 seperjuangan ana semenjak di maahad lagi..banyaknya yang cadang2 nak tulis ne..huhuhu..

ucapan terima kaseh ne juga ana tujukan kepada semua yang mengikuti blog ana dan sudi menjadi follower ana..org pertama yang jadi follower ana abg naimul firdaus..haha..nelah satu-satunya abang2 maahad yang paling ana suka melawak tanpa sempadan..hahaha..lawak pulak bila teringak ke’blur’an abg naimul tu…serupa sahabat ana sorang lagi al amin..xlupa juga kepada ammar dan sahabat baru ana nik faiz kerana publishkan blog ana ne dalam blog mereka..dan x lupa juga kepada semua sahabat2 yang ana x sebut dalam penulisan ana ini..terima kaseh kerana menyokong ana dalam merealisasikan cita-cita ana ini…ana ne selalu sangat bercakap..tapi kurang menulis..sampailah ada seorang adik junior maahad ne,dia tulis suma ucapan ana..tazkirah ana..kemudiannya dia tulis dalam blog dia..tapi sebelum tu dia mintak izin kat ana nak guna point ana tuk dia tulis dalam blog dia..dan cara penulisan dia tu sebijik cam cara ana cakap..ana kata..x kisahlah..xyah mintak kebenaran ana pon xpa..ilmu bukan tuk disembunyikan..dia ada bertanya kat ana bila nak menulis blog nee..ana pon x tahu nak jawab camna..sebabnya ana ne x pandai bab2 IT ne..alhamdulillah berkat pertolongan Allah dan sahabat2 lain..ana mengorak langkah sedikit demi sedikit…



(senantiasalah menghargai manusia.....)


Ana juga ingin memohon maaf andai penulisan-penulisan ana yang x seberapa ini ada membuatkan antum terasa dengan ana atau terkilan dengan ayat2 ana..sebab itu kalau antum perasan setiap kali sebelum ana mengakhiri penulisan bagi sesuatu tajuk ana akan meminta maaf..sebabnya,hati manusia ne x sama..kadang2 bagi ana ne xdak apa pon..tapi orang lain ada apa2..haa…ana ckup takut bila ada salah gan manusia..sebab..lagi x setel gan manusia,nak setel dosa2 dengan allah pon payah..ana juga ingin mohon ampun dari hujung rambut sampailah hujung jari kaki atas kekurangan maklumat yang ana sampaikan dan kalau ada salah maklumat ataupon antum x faham apa yang ana tulis…ana ne masih lagi menuntut ilmu..jadi ilmu di dada x pernah penuh2..doakanlah ana suapaya faqih dalam bidang agama…



(ke mana tempat yang sebenar untuk meletakkan keberanian ini..perlukah kita takut??nsya allah antara perbincangan untuk ana kongsikan untuk post akan datang..nsya allah kalau panjang umur..)

Akhir kalam..untuk nuhasabah kita bersama..ada dua ayat yang manusia selalu terlepas pandang untuk diucapkan..apa??tahu x??pertamanya..”terima kasih..” keduanya..”mintak maaf”..betol x??bagi ana walaupun dua ayat ini cukup simple..tapi inilah cara kita mengahargai manusia..mungkin di mulut orang akan kata kami tolong orang ne x mengharapkan apa2..tapi..bagi ana dengan berterima kaseh dan meminta maaf atas kesalahan kita ataupun bukan kesalahan kita akan menzahirkan penghargaan kita kepada orang lain…ana mohon doa dari sahabat2 semua doakan ana istiqomah dalam perjuangan menulis blog ini sebagai medium ana tuk berdakwah…dan ana mengharapkan sokongan dari antum semua…..akhir sekali..haha..berapa kali akhir dah ne??baik2..akhir sekali….MAAFKAN ANA…TERIMA KASIH SEMUA….nantikan penulisan ana akan datang..”perlukah aku takut??adakah cara ini aku menyerahkan diri kepada musuh??” insya allah..ana cuba kumpul maklumat dan isi secukupnya…sekian..allah warasuluhu a’alam...~~

3 comments:

cahayakelembutanislam said...

salam..syukran ikuti blog sy.
truskn menulis demi kepntingn ummah..

Fuad said...

iqbal..tulisan x ok kaler tuu..tukar kaler neh..

lurv4Allah said...

Alhamdulillah..teruskan menulis untuk Islam.